Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 2:39:51μ.μ.
A+ A A-

Η ΕΣΗΕΑ θυμήθηκε να απεργήσει . Γιατί άραγε ;

Η ΕΣΗΕΑ θυμήθηκε να απεργήσει . Γιατί άραγε ;

Το δικαίωμα στη απεργία είναι ιερό . Η απεργία είναι ένας τρόπος διαμαρτυρίας και διεκδίκησης από την πλευρά των εργαζομένων ώστε να προστατέψουν τα δικαιώματα τους.
Η σημερινή απεργία όμως που κήρυξε ΕΣΗΕΑ πραγματικά με βγάζει έξω από τα ρούχα μου. Το ερέθισμα της σημερινής κινητοποίησης είναι η αντίθεση στο νέο νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες ,το οποίο μοναδικό στόχο έχει να δημιουργήσει ένα υγιές περιβάλλον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να καταργήσει το παράνομο μονοπώλιο της DIGEA.
Η εναντίωση στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο από πλευράς ΕΣΗΕΑ ,με το πρόσχημα της διαφύλαξης των θέσεων εργασίας μου θυμίζει την αντίστοιχη περίπτωση των Σκουριών .Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό ,ιερή όμως παραμένει και η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
Το να απεργείς υποστηρίζοντας τα αφεντικά σου ,σίγουρα δεν δίνει στην απεργιακή σου κινητοποίηση άρωμα εργατικής διεκδίκησης.
Όπως διάβασα δε και στο νομοσχέδιο υπάρχει σαφής ρήτρα και δέσμευση των νέων κατόχων συχνοτήτων ,όπως αυτοί θα προκύψουν μετά τον διαγωνισμό, για μίνιμουμ συγκεκριμένων θέσεων εργασίας.
Ας ξανασκεφτεί η ΕΣΗΕΑ ,το πως θα προσπαθήσει να διασφαλίσει όντως τα συμφέροντα των εργαζόμενων δημοσιογράφων ,γιατί με την σημερινή κινητοποίηση προσπαθεί να εξασφαλίσει απλά τα συμφέροντα των εργοδοτών εις βάρος του ελληνικού λαού. Θα περίμενα να δω μια κινητοποίηση ή έστω μια κινητικότητα από πλευράς ΕΣΗΕΑ όταν λογοκρίνονται και ελέγχονται οι δημοσιογράφοι από την κατεστημένη εργοδοσία και τους κρατικούς μηχανισμούς .Μπορεί να περιμένω μάταια.
Όπως και να έχει ,φυσικά υποδεχόμαστε θετικά κάθε απεργιακή κινητοποίηση με την ευχή την επόμενη φορά να είναι ανιδιοτελής και να έχει στο επίκεντρο της διεκδίκησης τα πραγματικά συμφέροντα της δημοσιογραφικής κοινότητας.

Συντάκτης : Θάνος Ν.Νασόπουλος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Το Radical προτείνει

Επικοινωνία