Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 1:39:25μ.μ.
A+ A A-

Αυτούς στο σκοτάδι δεν τους έβλεπε κανείς...-Του Θάνου Ν.Νασόπουλου

Του Θάνου Ν.Νασόπουλου 

Κάποτε σε ένα εργαστήριο τεράτων ,κάποιοι ''σπουδαίοι'' επιστήμονες ,προσπάθησαν να φτιάξουν ένα τέρας. Ένα τέρας με τόση δύναμη και όγκο που θα μπορεί να κρύβει το φως και να απλώνει το σκοτάδι. Σκέφτηκαν πως αν μάθουν σε αυτό το τέρας να τους υπακούει πιστά ,τότε θα έχουν καταφέρει κάτι μοναδικό.

Θα μπορούν να κρύβουν το φως ,όποτε θέλουν . Θα μπορούν να χρησιμοποιούν την δύναμη και τον όγκο του ,για να απλώνουν το σκοτάδι.

Ήταν τόσο καλοί επιστήμονες που τα κατάφεραν .Έφτιαξαν ένα μοναδικό δημιούργημα ,ένα δημιούργημα που υπερέβαινε ακόμα και τους ίδιους σε δύναμη.

Αυτός το σύγχρονο τερας όμως κάποια στιγμή σταμάτησε να τους υπηρετεί. Τότε ήταν που έχασαν από τον έλεγχο τους το ίδιο τους το δημιούργημα και άρχισαν να καταγγέλλουν τα εγκλήματα του. Εγκληματικό ήταν όντως το τέρας.

Τους έκρυβε το φως και άπλωνε το σκοτάδι !

Εχθές στην Γαλλία ,το τέρας ξαναχτύπησε. Δεκάδες αθώες ψυχές , βυθίστηκαν στο απόλυτο σκοτάδι. Σήμερα, εκατομμύρια άλλες ,παλεύουν ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι.

Ένα πολύνεκρο δυστύχημα ,δεν προσφέρεται ως πεδίο πολιτικών και θρησκευτικών συγκρούσεων . Δεν αποδεικνύει την ηθική υπεροχή κάποιας θρησκείας ,ούτε την ορθότητα κάποιας πολιτικής. Δεν θα μπω λοιπόν σε αυτή την διαδικασία. Παγίδα είναι. Το σκοτάδι άλλωστε απλώνεται πάντα εκεί που δεν υπάρχει ίχνος φωτός.

Σήμερα η Ευρώπη παλεύει με το δικό της σκοτάδι και ίσως είναι έτοιμη να το πολεμήσει με λάθος όπλα. Κρύο ακόμα το αίμα ,όσων κυριεύθηκαν από το σκοτάδι , και εμείς θα προσπαθήσουμε να το πολεμήσουμε με το δικό μας σκοτάδι. Θα υψώσουμε τείχη ,θα σηκώσουμε φράχτες ,θα απομονωθούμε , θα πνίξουμε αθώες ψυχές και θα επιστρέψουμε σε σκοταδιστικές θεωρίες

Μαζί μας ,ανάμεσα μας ,και οι δημιουργοί του τέρατος , θα μας χτυπήσουν συμπονετικά την πλάτη .Θα μας υποσχεθούν εκδίκηση για τα φριχτά εγκλήματα του.

Αργότερα θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπο να το σκοτώσουν.

Όταν το κάνουν ,θα επιστρέψουν στα εργαστήρια .Θα επιχειρήσουν αυτή τη φορά ,να φτιάξουν ένα τέρας που θα το ελέγχουν. Να απλώνει το σκοτάδι ,μονάχα ,όπου και όποτε αυτοί θέλουν.

Αυτό κάνανε πάντα...

Χρειάζεται όμως φως για να παλέψεις το σκοτάδι. Γιατί σκοτάδι είναι .Αν δεν το βλέπεις, τότε σίγουρα δεν ψάχνεις για το φως...

Οι αλχημείες  του Φρανκενστάιν κάποτε γέννησαν το τέρας. Η Τζάστιν Μόρτιζ , μια αθώα υπηρέτρια , καταδικάστηκε σε θάνατο για τα εγκλήματα του. Ο Φρανκενστάιν όμως προσπάθησε να φτιάξει και δεύτερο για να ελέγξει το πρώτο.

Αν θεωρήσουμε σύμμαχο μας τον Φρανκενστάιν ,αν ξανακαταδικάσουμε σε θάνατο την Τζάστιν Μόρτιζ (υψώνοντας τείχη και πνίγοντας αθώες ψυχές ,αυτό κάνουμε) και αν προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα δεύτερο τέρας για να ελέγξει το πρώτο (η ακροδεξιά ,οι Τζήμεροι και οι εκφραστές τους) η ιστορία στο τέλος θα γράψει : Αυτούς στο σκοτάδι ,δυστυχώς, δεν τους είδε κανείς... 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Το Radical προτείνει

Επικοινωνία