Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 1:39:40μ.μ.
A+ A A-

Σύνδρομο Τζήμερου - του Θάνου Ν.Νασόπουλου

Του Θάνου Ν.Νασόπουλου

Ο Θάνος ο Τζήμερος δεν είναι απλά ένας ακραία νεοφιλελεύθερος πολιτευτής. Ο Θάνος ο Τζήμερος είναι η φάρσα μιας παλιάς αλλά γνωστής ιστορίας .

Δεν διαβάζω τις αναρτήσεις του. Δεν αναπαράγω αυτά που λέει, ούτε για να τα χλευάσω. Γιατί πολιτευτές σαν τον Θάνο τον Τζήμερο δεν πρέπει να κινούνται μεταξύ χλεύης και γελοιοποίησης . Πρέπει να αντιμετωπίζονται με πλήρη απαξίωση και περιθωριοποίηση. Σαν τη Χρυσή Αυγή.

Υπάρχουν όμως φορές, σαν αυτή, που δεν μπορώ να κρατηθώ .

Όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία ,ο κύριος Τζήμερος, εγκαλεί την κυβέρνηση για την ενδεχόμενη και πολύ πιθανή επιβολή  πρόσθετου φόρου σε επιχειρήσεις με κέρδη άνω του 1.000.000 ευρώ. Ξεκινάει την ανάρτηση του με το γνωστό του υφάκι ,του άρρωστου ,του πραγματικά ψυχικά νοσούντος , που πιστεύει πως τα ξέρει όλα.

Ξεκινάει λοιπόν επικαλούμενος τις γνώσεις μας στη διαίρεση. Φυσικά συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του. Και τι ακριβώς μας λέει;

Ότι οι επιχειρήσεις που βγάζουν κέρδη 1.000.000 εάν έχουν κάνει μια επένδυση 500.000.000 ευρώ τότε έχουν απλώς ένα κέρδος της τάξης του 0,5 %.

Λοιπόν Θάνο άκου.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Εσύ όμως δεν είσαι άνθρωπος. Το κέρδος ,αμόρφωτε, σε αυτή την περίπτωση είναι το 0,2 % της αρχικής επένδυσης όχι το 0,5%.

Την επόμενη φορά που θα προσπαθήσεις να υποδυθείς τον άνθρωπο που τα ξέρει όλα, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις κομπιουτεράκι. Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι που τα ξέρουν όλα. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν πολλά , υπάρχουν και άνθρωποι που ξέρουν πολύ λίγα , σχεδόν ούτε διαίρεση... Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με κανέναν από τους δυο. Πρόβλημα έχω με ανθρώπους σαν εσένα που δεν έχουν στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Άκου κάτι ακόμα Θάνο.

Είναι προσωπική πολιτική σου άποψη  να μην φορολογούνται επαρκώς επιχειρήσεις με κέρδη άνω του 1.000.000 ευρώ και να εξαθλιώνεται η μικρή και η μεσαία τάξη . Είμαι σίγουρος πως  θες να μην φορολογούνται καθόλου.  Το ξέρω πως το φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο της Αμερικής με εκατομμύρια ανασφάλιστους (αυτό για το οποίο την μόνη πληροφορία που θα μας δώσει ο Τζήμερος και ο κάθε Τζήμερος  είναι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ,χωρίς φυσικά να μας πει πόσοι έχουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες) είναι σοβιετικό μπροστά στις δικές σου απόψεις για την δημόσια διοίκηση και τη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας. Κόντρα ακόμα και στον νεοφιλελευθερισμό ,που επιτάσσει το κράτος να μην παρεμβαίνει καθόλου στην ελεύθερη αγορά, εσύ σε λίγο θα μας πεις πως η ελεύθερη αγορά πρέπει να νομοθετεί και η Βουλή απλά να υπογράφει.

Αλλά ρε Θάνο άκου κάτι. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεις ,τις πραγματικά αντιδημοκρατικές και μισανθρωπικές απόψεις σου, σε κάνει ακόμα πιο γραφικό . Επικίνδυνο γραφικό εν προκειμένω, διότι πολιτεύεσαι δυστυχώς.

Και επίσης Θάνο, συγγνώμη κιόλας, μια παρατήρηση ακόμα. Αν έχεις φίλο που έχει κάνει αρχική επένδυση 500.000.000 ευρώ και βγάζει  1.000.000 ευρώ τον χρόνο ,τότε ή φοροφυγάς είναι ή απλά κακός επιχειρηματίας. Όχι κατά Μαρξ. Μην τρομάζεις. Ολόκληρη η οικονομική επιστημονική κοινότητα το ίδιο ακριβώς θα σου έλεγε .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Το Radical προτείνει

Επικοινωνία